Verslag; F.C. Midtjylland - Liverpool F.C.

Foto Verslag; F.C. Midtjylland - Liverpool F.C.
wedstrijdverslag donderdag, 10 dec. 2020 // 15:31 uur

Op voorhand is de laatste groepswedstrijd voor Midtjylland en Liverpool er een om des keizersbaard !! The Reds hebben zich al geplaatst voor de laatste 16 als groepswinnaar. De Denen zijn al uitgeschakeld en spelen alleen nog voor de premie en de eer.
Klopp grijpt dit aan om enkele spelers wat rust te gunnen. De 11 die Klopp laat starten zijn; Kelleher, TAA, R. Williams, Fabinho, Tsimikas, Clarkson, Keita, Minamino, Jota, Origi en Salah. Dus Matip, Wijnaldum, Firmino, Mane, Robertson, Henderson en Jones kunnen op de bank blijven zitten. Waarbij nog leuk is om de vermelden dat we nu ook de vijfde aanvoerder kennen, onze scouser, Trent Alexander-Arnold.Ik hoop dat iedereen op tijd op de bank zat want binnen de minuut is het Salah die de bal meneemt en ondanks dat Cools het lastig maakt krijgt de Egytenaar nog net een voetje tegen de bal waardoor het na 55 seconden 0 - 1 staat. Hiermee is Salah topscorer in de Champions League vor LFC, hij passeerde met z'n 22e treffer Steven Gerrard. Het was ook nog eens de snelste goal ooit door LFC gemaakt in de Champions League.
Hierna blijven de Liverpudlians de baas op het veld en hangt en 2e treffer in de lucht. Na zo'n 10 minuten ligt Origi op het veld nadat Onyeka smerig op z'n voet ging staan, gelukkig kon de Belg na behandeling verder. Na zo'n kwartier het eerste gevaar van de Denen maar het schot van Dreyer ging ruim naast het doel van Kelleher. Luttele tellen later weet Minamino Salah te vinden maar op diens schot had de keeper dit keer wel een antwoord. Iets later debutant Clarkson die ook de Japanner aanspeelt die op zijn beurt voorgeeft op Jota in de 16 meter, maar keeper Hansen kan wederom redden. Weer wat later Origi die Salah probeert weg te sturen maar de bal is te hard en dus weer een prooi voor Hansen. Kort voor het half uur even wat gevaar vlak voor Kelleher wanneer Tsimikas de bal hard probeert te ruimen maar tegen Fabinho aanschiet, corner, maar wat als? ... de corner is verder voor Kelleher. Aan de overkant een poging van LFC als Keita, Salah bereikt die opstoomt en Origi aanspeelt helaas het schot van De Belg gaat naast. Een leuke fase in de wedstrijd, luttele tellen later is het Fabinho die maar weer eens een bal van de lijn wegwerkt, Vlak voor rust moet Kelleher nog een keer in actie komen op een hard schot van Mabil maar doet dit uitstekend. En dan nog vlak voor het rustsignaal een poging van Jota die een voorzet van Mo hard inschiet maar ook de Denen hebben en uitstekende keeper op doel staan. Zo gaan we met een kleine voorsprong rusten.

Na de thee blijft Fabinho achter in de kleedruimte en maakt Koumetio z'n debuut in de CL. De gemiddelde leeftijd daalt tot bijna een jeugdteam. Na een paar minuten komen The Reds goed weg wanneer Evander hard op de lat schiet. En heeft daarna Tsimikas een goed blok in huis om Kaba van scoren af te houden. Maar het mag duidelijk zijn dat Liverpool minder goed uit de kleedkamer is gekomen dan voor rust. De thuisploeg wordt wat dominanter en de gelijkmaker hangt in de lucht. Ook niet heel verwonderlijk, het centrale duo bestaat immers uit Rhys Williams ( de ervaren speler hahaha) en Koumetio (vorige maand 18 geworden). Tsimikas is na een duel aangeslagen en krijgt behandeling maar oogt niet meer okselfris daarna. Na zo'n uur spelen een van de spaarzamere pogingen van de Reds in de 2e helft. Jota, weggestuurd door Keita, is gevaarlijk maar Scholz kan redding brengen, weg mogelijkheid. Dan een counter van Midtjylland wanneer Dreyer in buitenspelpositie op Kelleher lijkt af te gaan die zich breed maakt maar hierbij Dreyer raakt. Buitenspel of penalty, VAR kom er maar in. Nu dan weten wij het al......... Scholz schiet goed binnen ondanks Kelleher de juiste hoek kiest en dichtbij komt 1 - 1. Klopp reageert Keita eraf voor Henderson en Tsimikas voor Robertson. Toch zijn het weer de Denen die voor het meeste gevaar zorgen. Kaba controleert de bal mooi op de borst maar z'n schot gaat naast. Ruim een kwartier voor tijd mag Origi de douche opzoeken voor Firmino. Wat viel  Origi weer zwaar tegen, komt hij nog terug op niveau of breekt het gebrek aan speeltijd hem op en gaat richting uitgang, in januari bijvoorbeeld?? Met nog zo'n kwartier op de klok kan Koumetio net op tijd een bal tot corner verwerken als weer Kaba dreigt te kunnen scoren. Uit die corner en kluts scoort Scholz maar gaat de vlag omhoog wegens eerder buitenspel. De VAR gaat ook kijken een minuten later kunnen wij zowaar opgelucht adem halen, het blijft bij 1 -1. Zo lijkt de wedstrijd naar het einde te kabbelen, maar moet Kelleher nog een geweldige redding verrichten in de 86e minuut na een goeie kopbal van Sviatchenko. Voor de laatste minuten mag Manè Jota nog even vervangen. 2 minuten voor tijd lijkt de thuisclub toch nog de winnende te kunnen maken maar captain Hendo weet net op tijd geweldig te blocken. In de laatste minuut is het toch nog Liverpool met de treffer, Manè wint een kopduel en Minamino rondt af 1 - 2, yesss, nope, VAR momentje, okay zitten maar weer. Hands van Manè...right, 1 - 1. Er komen door de VAR 8!! minuten bij, Nog 2 reddinkjes van Kelleher en het gelijkspel is een feit. Maandagochtend de loting.... spannend toch altijd weer !!